ONS VERHAAL

THE GREEN LIBRARY is opgericht door Irene Noordhof, natuurliefhebber, moeder van drie kinderen en digitaal kunstenaar, werkend onder de naam EYEREEN. Met de Fotoacademie als basis, maakt zij naast portretten voornamelijk Stillevens van bloemen en planten en heeft zo haar eigen kijk op hoe deze het beste tot hun recht komen in verstilling en schoonheid. 

De compositie met bloemen en planten maakt zij in haar fotostudio, waar Irene de grote lijnen voor een nieuw kunstwerk neerzet. Om te komen tot het beeld dat ze in haar hoofd heeft, maakt zij gebruik van verschillende digitale tools. Haar Stillevens bestaan dan ook uit vele lagen die samen komen tot het perfecte beeld.

Door bezig te zijn met de inkoop van bloemen en planten voor haar Stillevens viel het haar op dat de duurzaamheid van sierteelt steeds meer ter discussie komt te staan. Ook de overstap naar kunstbloemen en planten biedt hier volgens haar niet de ideale uitkomst.

Met het oprichten van THE GREEN LIBRARY, een bibliotheek voor iedereen die van bloemen, planten en kunst houdt, biedt zij een duurzame oplossing voor het vergroenen van kantoor of interieur. Haar Stillevens zijn nu onbeperkt te leen tegen een vast bedrag per maand. De doeken en lijsten zijn circulair en de Stillevens kunnen gewisseld worden met het seizoen of als men zin heeft in iets nieuws. 

Om de bijdrage aan een duurzame toekomst te versterken doneert THE GREEN LIBRARY 1% van de omzet aan The Pollinators. Deze organisatie helpt sinds 2016 bestuivende insecten in hun voortbestaan door het landschap in Nederland te herstellen. ‘Ze brengen bloemen en bomen terug, stimuleren bewustwording over biodiversiteit en streven naar een gezondere relatie met onze natuurlijke omgeving’.